egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

EDM

EDM

EDM

Om verder te doen met de ‘fun’ van grote playlists… Naast die van DJ’s heb ik deze grote playlist met een heuse verzameling EDM. Een bonte verzameling House, Techno, Trance, Retro, noem maar op. Heel bewust zijn alle nummers uit de DJ’s playlist hierin weg gelaten.

Dit is wat Bard schrijft over EDM:

EDM: een populaire muziekstijl met een lange geschiedenis

EDM, of elektronische dansmuziek, is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische muziek die bedoeld is om gedanst te worden. De muziek wordt meestal gemaakt met elektronische muziekinstrumenten, zoals synthesizers, drumcomputers en samplers.

De geschiedenis van EDM gaat terug tot de jaren 1950 en 1960, toen pioniers als Steve Reich en Karlheinz Stockhausen experimenteerden met elektronische muziek. In de jaren 1970 ontstonden de eerste populaire EDM-genres, zoals disco en funk. In de jaren 1980 en 1990 kwamen er nieuwe genres bij, zoals house, techno en trance.

In de jaren 2000 werd EDM steeds populairder, dankzij het succes van artiesten als David Guetta, Skrillex en Avicii. EDM werd geassocieerd met grote festivals, zoals Tomorrowland en Ultra Music Festival.

EDM is een diverse muziekstijl met een breed scala aan genres. De muziek kan worden gekenmerkt door zijn repetitieve ritmes, sterke beats en energieke sound. EDM wordt vaak gebruikt om een dansfeest te creëren.

EDM heeft een grote aanhang van fans over de hele wereld. De muziek wordt beoefend op festivals, in clubs en thuis. EDM wordt ook gebruikt in films, reclame en andere media.

Enkele populaire EDM-genres

  • House: House is een van de oudste en populairste EDM-genres. De muziek wordt gekenmerkt door zijn repetitieve ritmes en sterke beats.
  • Techno: Techno is een hardere en meer industriële variant van house. De muziek wordt gekenmerkt door zijn snelle ritmes en minimalistische sound.
  • Trance: Trance is een dromerige en hypnotiserende EDM-stijl. De muziek wordt gekenmerkt door zijn trage beats en complexe melodieën.
  • Electropop: Electropop is een combinatie van elektronische muziek en popmuziek. De muziek wordt gekenmerkt door zijn catchy melodieën en dansbare beats.
  • Dubstep: Dubstep is een donkere en minimalistische EDM-stijl. De muziek wordt gekenmerkt door zijn lage, duistere bassen.

EDM in de toekomst

EDM is een populaire en levendige muziekstijl die zich voortdurend ontwikkelt. Nieuwe genres ontstaan voortdurend en de muziek wordt steeds diverser. EDM zal waarschijnlijk ook in de toekomst een populaire muziekstijl blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.