egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

EDM

EDM + DJ’s

Natuurlijk, je voelde het al aankomen wellicht. Als er 2 zo’n grote playlists zijn, waarom ze niet combineren. Et voila!

Deze playlist combineert dus de vorige playlists EDM en DJ’s tot een hele grote lijst. Op moment van schrijven dik 7000 nummers oftewel 537 uren lekkere EDM.

EDM en DJ’s: een onafscheidelijke relatie

EDM, of elektronische dansmuziek, is een populaire muziekstijl die is ontstaan in de jaren 1980. De muziek wordt meestal gemaakt met elektronische muziekinstrumenten, zoals synthesizers, drumcomputers en samplers.

DJ’s zijn degenen die EDM mixen en draaien. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren van een feeststemming en het publiek aan het dansen krijgen.

De geschiedenis van EDM

De vroegste vormen van EDM ontstonden in de jaren 1970, met artiesten als Kraftwerk, Tangerine Dream en Giorgio Moroder. Deze artiesten experimenteerden met nieuwe elektronische muziekinstrumenten en technologieën, en ze creëerden een nieuwe geluid dat zowel futuristisch als dansbaar was.

In de jaren 1980 werd EDM steeds populairder. Dit was mede te danken aan het succes van artiesten als Donna Summer, Madonna en Michael Jackson, die elektronische elementen in hun muziek begonnen te verwerken.

In de jaren 1990 en 2000 werd EDM een wereldwijde rage. Dit was mede te danken aan het succes van artiesten als Daft Punk, The Chemical Brothers en Fatboy Slim, die nieuwe, innovatieve vormen van EDM creëerden.

In de 21e eeuw is EDM nog steeds een populaire muziekstijl. Het wordt gespeeld op festivals over de hele wereld, en het is een inspiratiebron voor veel andere muziekstijlen, zoals pop, hiphop en rock.

De rol van DJ’s

DJ’s spelen een belangrijke rol in de populariteit van EDM. Ze zijn verantwoordelijk voor het mixen en draaien van EDM, en ze kunnen een grote rol spelen in het creëren van een feeststemming.

DJ’s kunnen EDM op verschillende manieren mixen en draaien. Ze kunnen verschillende nummers met elkaar combineren om een ​​nieuwe, unieke sound te creëren. Ze kunnen ook effecten toevoegen aan de muziek om het nog spannender en dansbaarder te maken.

DJ’s zijn ook vaak betrokken bij het produceren van EDM-muziek. Ze kunnen samenwerken met producers om nieuwe nummers te maken, of ze kunnen hun eigen nummers maken.

De toekomst van EDM

De toekomst van EDM ziet er rooskleurig uit. De muziekstijl is nog steeds populair en wordt steeds meer geaccepteerd in de mainstream.

Er zijn een aantal factoren die de populariteit van EDM kunnen verklaren. Ten eerste is EDM toegankelijk en aanstekelijk. De muziek is meestal gemaakt met catchy melodieën en dansbare beats, wat hem aantrekkelijk maakt voor een breed publiek.

Ten tweede is EDM een sociale muziekstijl. EDM-muziek wordt vaak geassocieerd met festivals, feesten en andere sociale evenementen. Dit maakt het een ideale muziekstijl om samen met vrienden en familie te genieten.

Ten slotte is EDM een innovatieve muziekstijl. Er worden voortdurend nieuwe subgenres en trends ontwikkeld, wat de muziekstijl fris en spannend houdt.

De impact van EDM

EDM heeft een grote impact gehad op de populaire muziek. De muziekstijl heeft geholpen om elektronische muziek te populariseren, en het heeft ook de weg geëffend voor andere elektronische muziekstijlen, zoals dubstep en trap.

EDM heeft ook een positieve impact gehad op de samenleving. De muziekstijl is een bron van plezier en ontspanning voor miljoenen mensen over de hele wereld. Het heeft ook geholpen om mensen samen te brengen en een gevoel van gemeenschap te creëren.

Conclusie

EDM en DJ’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. EDM is een muziekstijl die is ontworpen om gedanst te worden, en DJ’s zijn verantwoordelijk voor het creëren van een feeststemming. De muziekstijl heeft een grote impact gehad op de populaire muziek, en het zal waarschijnlijk nog jarenlang een populaire muziekstijl blijven.