egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

DropBox

Ik gebruik nu al enige tijd DropBox en ben er steeds meer door gecharmeerd.

Dropbox is een gratis programma die een speciale map creëert op jouw computer, de dropbox.
Deze map wordt vol-automatisch online gesynchroniseerd, een automatische backup. Het is echter veel meer dan zomaar een online backup.
Naast het feit dat het programma alles automatisch in de achtergrond doet is een ander groot voordeel dat gewiste bestanden via de dropbox site kunnen hersteld worden. Daarboven biedt de online backup automatisch versioning aan. Bedenk je maar dat je per abuis de inhoud van een bestand verandert hebt en je eigenlijk wil terugkeren naar een oudere versie. Met Dropbox totaal geen probleem, even inloggen op de dropbox website en je kan alle versies herstellen.
Doordat jouw bestanden online staan zijn ze ook steeds beschikbaar vanop andere locaties. Enige wat je nodig hebt is een internet verbinding. Geen gezeur meer dus met USB-sticks. De bestanden zijn zelfs beschikbaar voor mobiele telefoons en er is een iPhone app.
Op die manier is het programma ook meteen bruikbaar om 2 of meerdere computers te synchroniseren. Door eenvoudig het programma op een andere computer te installeren en in te loggen met dezelfde gebruiksersnaam worden meteen alle mappen gedownload.
Maar er is nog veel meer. Zo kan je bijvoorbeeld mappen delen met één of meerdere personen. Ideaal dus om bestanden te delen met vrienden/collega’s.
Er is zelfs een speciale public map waarin je bestanden kan plaatsen, je krijgt automatisch een downloadlink om door te mailen naar de persoon die het bestand nodig heeft.
Een computercrash? Geen probleem meer, installeer Dropbox, inloggen en de bestanden worden meteen gedownload.

Bij de gratis versie krijg je meteen 2GB online ruimte ter beschikking. Door een aantal trucs op hun website kan deze ruimte groeien. Ook door andere leden aan te brengen krijgen beiden meteen 250MB extra. Zo kan je tot 8GB online ruimte gaan, een mooie USB-stick dus.

Gebruik dus deze link http://db.tt/MUhbYge om je te registreren!

4 reacties

 1. Hallo guy,
  Ik heb drobbox leren kennen via adam curry.
  die heefd regelbatig goede tips.
  Hou hem eens in de gaten.
  Op de ipad iphone big appshow is gratis app.

  • Jij bedankt voor de tip! Dankzij jouw blogpost heb ik het leren kennen.
   Heb ook het gevoel van “Waarom heb ik dat niet eerder leren kennen?…”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.