egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

Dropbox… Continued

Dankzij het registeren van een aantal vrienden/bloglezers/forumleden is mijn beschikbare ruimte al ruim boven de 8GB gegroeid.
Zo zie je maar dat het mogelijk is om Dropbox als degelijke backup te gebruiken. 8GB is al best een mooie ruimte om documenten te bewaren. OK, niet voldoende als backup voor foto’s of andere multimedia bestanden, maar wel meer dan voldoende voor de ‘normale’ documenten.
Ik gebruik nu Dropbox vooral als eenvoudige manier om bestanden gesyncronyseerd te houden tussen verschillende pc’s. Dit kan zelfs, dankzij het folder delen, even makkelijk tussen verschillende accounts zijn.
Zo zie je in de screenshot hierboven dat ik amper 26MB persoonlijke bestanden heb, maar wel 1,7GB gedeeld met andere gebruikers.
Daarboven maak ik ook steeds vaker gebruik van de ‘Public’ map. Iedereen kent wel het verhaal dat je iets groters wil doormailen. Vele mailservers beperken echter de grootte van een bijlage tot 5 of 10MB. Via de ‘Public’ map kan je makkelijk bestanden doorsturen die tot de grootte van jou account mogen zijn. Uiteindelijk stuur je dan enkel een link door naar de ontvanger. Daarna voert hij dan de download uit vanaf de dropbox servers. De ontvanger hoeft daarvoor zelfs niet eens een account aan te maken.

Dus nogmaals, voor diegenen die Dropbox nog niet gebruiken: klik op de afbeelding hierboven om naar de dropbox site te gaan.