egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

4 jaar bloggen…

‘t Is ondertussen al meer dan 4 jaar dat deze blog op het wereldwijde web staat…In die tijd zijn er hier al vele dingen gekomen en gegaan. Ik hou immers van experimenteren, nieuwe dingen zoeken, meer mogelijkheden en toch eenvoudiger.
Vooral de laatste tijd ga ik vooral op zoek naar workflows die mijn digitale leven kunnen vereenvoudigen.
Zo nam ik onlangs de beslissing om te stoppen met mijn Menalto Gallery3 fotogalerij. Enkel daarvoor had ik al 2 complete fotobeheerpakketten: Apple Aperture en Adobe Lightroom.
Door nu die foto’s enkel nog via Facebook te publiceren heb ik voldoende aan Apple Aperture. De WordPress Fotobook plugin zorgt dan op zijn beurt dat de foto’s hier op de website terechtkomen.
Recentelijk ben ik gaan zoeken naar een betere blog-Facebook integratie. Volgens mij heb ik daar nu de juiste plugin voor gevonden: WordBook.
WordBook zorgt ervoor dat mijn berichten automatisch naar Facebook gepubliceerd worden en dat mijn status aangepast wordt. Daarboven zorgt het ook voor de ‘Share’, ‘Like’ ea knoppen.
Dankzij wat zelf geïntegreerde code kan er nu ook makkelijk via Facebook commentaar op berichten gegeven worden.

De statistieken van de site zijn nog steeds stabiel. Samen met mijn forum goed voor ongeveer duizend bezoekers per dag. De drukste dag, enkel op deze blog, was totnogtoe 14 mei, met een 555 bezoekers.
Voor mijn forum loopt dat op tot 444 bezoekers, online op een tijdspanne van een half-uur. Reeds 10337 mensen registreerden zich, samen goed voor 17441296 paginaweergaves.

Ik ga voorlopig nog wel wat verder met bloggen. ‘t Is hier niet altijd interessant om te lezen, gewoon wat er dat moment in mij speelt.
Ik heb totaal geen glazen bol dus kan zeker nog niet voorspellen wat de toekomst zal brengen. Anyway, zolang de inkomsten van de Google advertenties de kosten van de hosting kunnen dragen zie ik geen noodzaak om ermee te stoppen.

Tot blogs: )