egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

Sanyo Eneloop en GP ReCyKo+

Sanyo Eneloop en GP ReCyKo+

Vandaag werden deze batterij’tjes geleverd.
Ik kocht ze op eBay in HongKong… Daar had ik ze het goedkoopst gevonden. Nl 9,66€ voor 4x AA Eneloop en 11,24€ voor de GP ReCyKo.
De Eneloops zijn dus iets goedkoper.
Onmiddelijk na het openen van de verpakking kon ik het niet laten om ze even in mijn Nikon SB-600 Speedlight flits te testen. De 3 sets werkten meteen allen prima, doch had ik de indruk dat de Eneloops net iets vermogen konden leveren en aldus de flits iets sneller klaar was met laden.
Uiteraard zegt deze eerste simpele test niks over het kwaliteitsverschil tussen beiden, enkel de toekomst zal dat uitwijzen. Het is hoogstens een indicatie dat de Eneloops misschien net iets beter hun capaciteit behouden, of simpelweg dat de Eneloops recenter van de band rolden.

Ik kocht deze batterijen in de eerste plaats voor mijn flits. Was het beu om telkens ‘platte’ batterijen bij te hebben. Uit verschillende tests op het net is al gebleken dat een normale NiMH oplaadbare batterij van 2700mA na 2 weken minder capaciteit heeft dan deze 2100mA versies. Dit komt vooral omdat normale oplaadbare batterijen een grotere zelfontlading hebben. Deze 2 zouden na 1 jaar nog steeds 80% geladen moeten zijn.
Dat wil dan ook zeggen dat deze batterijen uitermate geschikt zijn voor toepassingen die niet veel stroom vergen. Denk zo aan uurwerken, thermometers, afstandsbedieningen…

Reacties zijn gesloten.