egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

n art2043 memo2 1

Verbruiksmeter Brennenstuhl BN-PM230

n art2043 memo2 1

Gisteren deze verbruiksmeter mogen in ontvangst nemen. Ik bestelde hem bij Tonephone

Uiteraard meteen aan het meten geslaan…
Mijn laptop staat altijd op de dressoir. Lader voor de laptop, 2 printers en GSM lader zitten steeds in het stopcontact. Verbruik: 30W, zelfs zonder dat de laptop aangesloten is = 262KwH per jaar.
Deze avond frietjes gebakken: 0,91KwH.

Ik zal dus regelmatig iets meten en uiteraard er hier van posten. Je zal de berichten herkennen aan de tag ‘Verbruik‘.

Waarom doe ik dit? Wij hebben een jaarlijks verbruik van ca 5000KwH. Onze zonnepanelen zullen ca 4000KwH opbrengen. Mochten we dus 20% minder elektriciteit kunnen verbruiken hoeven we geen elektriciteit meer te betalen.

10 reacties

 1. Beste Guy,

  Hartelijk dank voor de snelle reactie op mijn verzoekje.
  Ik had liever de nederlanse versie gehad maar de engelse moet ook lukken.
  Groetjes BOBO.

  • Veel plezier ermee!
   Is eigenlijk niet zo moeilijk. 5 seconden drukken om op nul te zetten. Rest van de functies heb ik eigenlijk nooit gebruikt.
   Is trouwens ook maar de eerste maanden dat je dat actief gaat gebruiken. Eens je de grootste verbruikers kent zwakt dat af.

 2. Bedankt voor de vlugge reaktie op mijn vraag
  Het probleem is ondertussen opgelost na het nogmaals vervangen van de batterijen werkt het toestel nu naar behoren en blijven de gegevens opgeslagen en zichtbaar ook na het verwijderen uit het stopkontakt.
  Met vriendelijke groeten

  Willy Van den Broeke

 3. Als hij enkele dagen uit het stopcontact is staat er inderdaad niets meer op de display. De gemeten waarden zouden dan wel bewaard moeten blijven.
  Bizar dat het zelfs na het vervangen van de batterijen nog hetzelfde is…
  Indien nog garantie eens binnendoen?

 4. Ik ben in het bezit van een PM 230 van Brennensthuhl.
  Is het normaal als ik dit toestel uit het stopkontakt verwijder en daarna terug inplug al de meetresultaten van het voordien aangesloten toestel,de tijd en de dag verdwenen zijn .
  Ik heb de 2 batterijen vervangen maar dit helpt niet.
  Is het normaal dat het display helemaal niets aanduit als de meter niet in het stopkontakt zit.
  In de handleiding wordt hier niet over gesproken.

  Met vriendelijke groeten

  Willy Van den Broeke

  wvdbsat@skynet.be

 5. Hallo Guy,
  dat een uitgeschakelde PC en ook de huidige (moderne?)printers stroom verbruiken was me bekend. Dat het om zoveel stroom gaat heeft me wel verbaasd. Ik heb zowel het hele PC gedoe als de multimedia voorzien van een schakelaar. Als de toestellen niet aan staan, krijgen ze geen stroom. Dit geldt zelfs voor de modem + kastje van de kabeltelevisie.
  Als je drie fasenstroom hebt kan je i.p.v. het boilertje een doorstromer plaatsen. De boiler houdt voortdurend 10 liter water warm, ook wanneer je er geen nodig hebt. De doorstromer warmt enkel op zodra je de warmwaterkraan openzet en verbruikt dus niets als de kraan dicht staat. We gebruiken hem ook voor bad en douche. De droogkast wordt, behalve tijdens de winter, weinig gebruikt.
  Ik weet niet hoe groot je gezin is, wij zijn met drie (een dochter van 18 met haar eigen TV enz), en wij verbruiken ongeveer 3.800 Kw per jaar. Succes gewenst met het zoeken naar de 20%. (Vergeet niet de gratis stroom die je krijgt)
  Groetjes, John.

 6. Ik zie dat u “verwachte” producties op uw grafiek zet. Kan u mij de gegvens van dergelijke verdeling op jaarbasis (januari x %, februariy %, …) bezorgen ? Dit zou mij voorhelpen.

  Alvsast bedankt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.