egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

Telegram

Schermafbeelding 2015-01-22 om 14.47.36

Al ruime tijd terug besliste ik dat ik Facebook grondig beu was, dat ik dat moest opruimen en op zoek gaan naar iets anders.
Het opkuisen heeft me tergend veel clicks gekost. Niet moeilijk, op zowat 8 jaar intensief gebruik werden al behoorlijk wat posts en foto’s gezet, pagina’s geliked, reacties geplaatst, noem maar op. Bedenk dan dat je voor zowat elke actie een drietal clicks moet doen om het ongedaan te maken en je komt snel op tienduizenden clicks.

Nu, dit gebeurde maanden terug al, en ik moet zeggen dat ik het geen moment mis. Op geen enkel moment van de dag bedenk ik of er misschien wel iemand iets gepost heeft. Dat heeft me een rustgevend gevoel. Van de personen die mij echt interesseren zal ik wel in real life horen wat er gaande is.

De enige reden dat mijn Facebookprofiel nog bestond was omdat de Messenger app verdomd een handig chatprogramma is/was. Tot ik deze vond dus…

Telegram ziet er in veel opzichten identiek uit, logisch, het is ook ‘maar’ een chatprogramma. Toch heb ik al een heel deel interessante prulletjes gevonden.
Naast tekstberichten versturen kan je uiteraard ook foto’s, video’s, geluidsfragmenten, kaartjes met locatie etc doorsturen. Eigenlijk wordt elk bestandsformaat toegestaan, alleen op iOS is dat niet zo evident.
De afbeelding hierboven toont al meteen dat er een breed draagvlak van devices is. Was ook belangrijk voor mij. Ik wil op elk device een chat kunnen verder zetten.
Telegram is er voor Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android, Windows-phone. Als dat nog niet volstaat is er ook een web-versie beschikbaar.

Voila, binnenkort Facebookprofiel volledig verwijderen. Vanaf heden ben ik bereikbaar op https://telegram.me/guyverschuere