egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

Mini Coyote V2: 1 maand later

Het is alweer een maand geleden dat ik de Mini Coyote V2 aanschafte. Heb er nog geen moment spijt van gehad. Meer nog, had dat ding beter al meteen gekocht toen het op de markt kwam in België. Had mij waarschijnlijk enkele domme boete’s gescheeld.
Nu, over de Coyote:

Ik ondervind nu reeds, na 1 maand, dat het aantal verkenners stijgt. Dat wil dus zeggen dat er steeds meer mensen overtuigd zijn van het nut ervan.
Het nut is niet enkel voor flitsers, nee, met de V2 kan je ook obstakels melden. Zo kreeg ik daarnet op de A19 Ieper – Kortrijk een melding ‘Obstakel’. En ja hoor, net op de aangeduide plaats lag een vrachtwagenband op het midden van de snelweg. Dankzij de Coyote wist ik dat al vanop 800m, wanneer ik het ding anders had gezien weet ik niet, het was donker, behoorlijk gevaarlijk dus.

In de voorbije maand werd ik ook al dikwijls gewaarschuwd voor mobiele flitsers. De ene keer staan ze er effectief, soms ook niet. De betrouwbaarheid van het bericht kan je makkelijk afleiden door de extra info zijnde wanneer de flitsers laatst gezien is en hoeveel verkenners hem bevestigd hebben. Als je dus bijvoorbeeld een melding krijgt van 56 minuten geleden die nog niet bevestigd is weet je al gauw dat het een flauwe plezante is geweest. Waarschijnlijk een nieuwe gebruiker die even het knopje wou testen…

Eerder deze week werd ik ook gewaarschuwd door de Coyote. Er was effectief een controle op de E40, op een lokatie waar ik ze nog nooit gezien had en die je bijna niet kon opmerken. Vindingrijk worden ze wel…

Boven dit alles bedacht ik mij ook nog enkele leuke berekeningen die de aanschaf van een Coyote rechtvaardigen:

Ik rijd ongeveer 80000km per jaar. De abonnementskosten komen dus neer op 0,0015625€ per km.
Voorheen was mijn gemiddelde snelheid ca 63km/u, gedurende de laatste maand echter boven de 80km/u.
Laten we dat eens uitrekenen:

80000km à  63km/u = 1270 uren rijden,
80000km à  80km/u = 1000 uren rijden.

Per jaar zou ik dus ongeveer 270 uren minder in de wagen moeten doorbrengen. Reken maar eens uit wat dat waard is!
Och ja, van het abonnement kan je trouwens een faktuur krijgen voor de onkosten.
Misschien moet ik wel eens vragen aan mijn baas of ik die mag deklareren :)

Tot slot: De Mini Coyote is geen vrijgelijde om te snel te rijden, het is enkel een hulpmiddel om flitsers en obstakels beter en vroeger waar te nemen, en dat verhoogd uiteraard het rijcomfort en de veiligheid van iedereen.