egregius.be

Urban Exploration, PHP and others…

EDM DJs Pop

EDM + DJ’s + Pop

EDM + DJ’s + Pop

Dit is onze favoriete playlist. Deze is onze default playlist, speelt dagelijks automatisch van zodra we wakker worden totdat we ons in de zetel ploffen.

Zoals de titel doet vermoeden is dit een combinatie van de playlists EDM, DJ’s en Pop. Op moment van schrijven goed voor 7818 hits oftewel 586 uren muziekplezier.

Omdat deze playlist dagelijks speelt en dankzij een shuffle script dat ik aan het ontwikkelen ben verandert de volgorde van de nummers dagelijks. Hier kan je dus best shuffle uitschakelen!

EDM, DJ’s en Popmuziek: een onafscheidelijke relatie

EDM, of elektronische dansmuziek, is een populaire muziekstijl die is ontstaan in de jaren 1980. De muziek wordt meestal gemaakt met elektronische muziekinstrumenten, zoals synthesizers, drumcomputers en samplers.

DJ’s zijn degenen die EDM mixen en draaien. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren van een feeststemming en het publiek aan het dansen krijgen.

Popmuziek is een verzamelnaam voor veel verschillende stijlen muziek. De muziek wordt meestal gekenmerkt door zijn toegankelijkheid, aanstekelijkheid en melodieën die blijven hangen. Popmuziek is bedoeld om een groot publiek aan te spreken, en wordt vaak gespeeld op de radio, in de clubs en op festivals.

EDM en popmuziek

EDM en popmuziek hebben een lange geschiedenis samen. In de jaren 1980 was EDM een belangrijke invloed op de ontwikkeling van de popmuziek. Veel populaire popsongs uit de jaren 1980, zoals “I Will Always Love You” van Whitney Houston en “Billie Jean” van Michael Jackson, bevatten elektronische elementen.

In de jaren 1990 en 2000 werd EDM steeds populairder. Dit was mede te danken aan het succes van artiesten als David Guetta, Skrillex en Avicii. EDM werd geassocieerd met grote festivals, zoals Tomorrowland en Ultra Music Festival.

In de 21e eeuw is de relatie tussen EDM en popmuziek nog steeds sterk. Veel populaire popsongs uit de 21e eeuw bevatten elektronische elementen. Enkele voorbeelden zijn “Can’t Stop the Feeling!” van Justin Timberlake, “Closer” van The Chainsmokers en “Havana” van Camila Cabello.

DJ’s en popmuziek

DJ’s zijn ook een belangrijke factor in de populariteit van EDM. Ze zijn verantwoordelijk voor het mixen en draaien van EDM, en ze kunnen een grote rol spelen in het creëren van een feeststemming.

In de afgelopen jaren zijn DJ’s steeds populairder geworden. Ze zijn nu niet alleen te vinden op EDM-festivals, maar ook op grote popfestivals. DJ’s als David Guetta, Calvin Harris en The Chainsmokers zijn nu wereldberoemd.

De toekomst van EDM

De toekomst van EDM ziet er rooskleurig uit. De muziekstijl is nog steeds populair en wordt steeds meer geaccepteerd in de mainstream.

Er zijn een aantal factoren die de populariteit van EDM kunnen verklaren. Ten eerste is EDM toegankelijk en aanstekelijk. De muziek is meestal gemaakt met catchy melodieën en dansbare beats, wat hem aantrekkelijk maakt voor een breed publiek.

Ten tweede is EDM een sociale muziekstijl. EDM-muziek wordt vaak geassocieerd met festivals, feesten en andere sociale evenementen. Dit maakt het een ideale muziekstijl om samen met vrienden en familie te genieten.

Ten slotte is EDM een innovatieve muziekstijl. Er worden voortdurend nieuwe subgenres en trends ontwikkeld, wat de muziekstijl fris en spannend houdt.

Conclusie

EDM, DJ’s en popmuziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. EDM heeft een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van de popmuziek, en DJ’s zijn verantwoordelijk voor het creëren van een feeststemming en het publiek aan het dansen krijgen. De toekomst van EDM ziet er rooskleurig uit, en de muziekstijl zal waarschijnlijk een belangrijke rol blijven spelen in de populaire muziek.

Aanvullende informatie

Hier zijn enkele aanvullende informatie over EDM, DJ’s en popmuziek:

  • EDM is een diverse muziekstijl met een breed scala aan subgenres. Enkele populaire subgenres zijn house, techno, trance, dubstep en hardstyle.
  • DJ’s zijn niet alleen verantwoordelijk voor het mixen en draaien van muziek, maar ze zijn ook vaak betrokken bij het produceren van muziek.
  • Popmuziek is een dynamische muziekstijl die voortdurend evolueert. Nieuwe trends en subgenres ontstaan ​​voortdurend, waardoor popmuziek een populaire muziekstijl blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.